Zostały właśnie zakończone prace budowlane związane z remontem i modernizacją pomieszczeń Gminnego Klubu Sportowego Jura w Niegowie

  W ramach wykonanych prac zostały wyremontowane pomieszczenia: siłownia, pokój administracyjny, korytarz, kotłownia, wiatrołap i korytarz przy pomieszczeniach socjalnych. Zostały też wymienione instalacje wodno-kanalizacyjne wraz z remontem pomieszczeń łazienek i szatni. W budynku wymieniono drzwi wejściowe jak również oświetlenie zewnętrzne budynku. Koszty wykonania inwestycji w niemalże 100 % (99,8%) pochodzą z środków zewnętrznych.

Wartość dofinansowania 99 848,00 zł pochodzące w ramach działania: „Wsparcie dla rozwoju  lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” objętego Programem w zakresie: Rozwój ogólnodostępnej i niekomercyjnej infrastruktury turystycznej lub rekreacyjnej, lub kulturalnej, w ramach poddziałania: „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność”.

Źródło zdjęcia : Urząd Gminy Niegowa